Home Uncategorized Inventions and their inventors in English.

Inventions and their inventors in English.


 1. Who invented the electromagnet?

answer. W Sturgeon


2. Who invented the electrical fan?

Get down wheeler


3. Who invented the electrical lamp?

answer. Thomas Alva Edison


4. Who invented the electrical press?

answer. H.W Silly


5. Who invented the DC motor?

answer. janebo grame


6. Who invented the dialysis machine (kidney machine).

answer. kolf


7. Who invented the principle of dynamo.

answer. Michael Faraday


8. Who invented the diesel engine?

answer. Rudolf Diesel


9. Who invented the A.C motor?

answer. Nikola Tesla


10. Who invented the air conditioner?

answer. Wills Haviland Carrier



11. Who invented the tractor?

answer. robert formitch


12. Who invented the telescope?

answer. Hans Lippershey


13. Who invented the carburetor?

answer. Gottlieb Daimler


14. Who invented dynamite?

answer. Alfred Nobel


15. Who invented the Cyclotron?

Answer. Ernest Orlando Lawrence


16. Who invented the chronometer?

answer. John Harrison


17. Who invented the crescograph?

Answer: JC Bose


18. Who invented the clock (with pendulum).

answer. C. Huygens


19. Who invented cinema?

answer. A.L / J.L Lumiere


20. Who invented the chest camera?

answer. fridge green


21. Who invented the computer?

answer. by Charles Babbage


22. Who invented the cinematograph?

answer. Thomas Alva Edison


23. Who invented the petrol car?

answer. Karl Benz


24. Who invented the internal combustion car?

answer. by Samuel Brown


25. Who invented the steam car

answer. Nicholas Kudnot


26. Who invented the centigrade scale?

answer. A Celsius


27. Who invented the calculator?

Answer.   B. pascal


28. Who invented the bicycle tire?

answer. J.B Dunlop


29. Who invented the turbine ship

answer. Sir Charles Parcels


30. Who invented the stream ship

answer. JC periyar


31. Who invented the scooter

answer. G Broad Shaw


32. Who invented the sewing machine

answer. b thimonir


33. Who invented the safety pin?

Answer. William Hussert


34. Who invented the safety lamp?

answer. Humphrey Davy


35. Who invented rubber?

answer. Charles Goodyear


36. Who invented the bicycle?

answer. K. Macmillan


37. Who invented the ball point pen?

answer. C. biro


38. Who invented the barometer?

answer. Evangelisto Torricelli


39. Who invented the electric battery?

answer. A. Volta


40. Who invented the atomic reactor (nuclear furnace)

answer. Enrico Fermi


41. Who invented the aircraft?

answer. the Wright Brothers


42. Who invented the telephone?

answer. alexander graham bell


43. Who invented Telegram?

answer. Samuel F.B Morse


44. Who invented the tank?

answer. Sir Amest Swinton


45. Who invented the seismometer?

answer. robert mallet


46. ​​Who invented the sextant?

Answer.  compel


47. Who invented stainless steel?

answer. harry brearley


48. Who started the production of steel?

answer. Henry Bessemer


49. Who invented the steam engine?

answer. by James Watt


50. Who invented the arc lamp

answer. Davy


51. Who invented the Geiger-Muller counter?

answer. hans geiger


52. Who invented the galvanometer?

answer. ampere


53. Who invented the fountain pen?

answer. L.E Waterman


54. Who invented the film (with sound)?

answer. lee de forest


55. Who invented the film (speech motion picture).

answer. J. Masauli and H. Bagat


56. Who invented the photometer?

answer. Edward / Charles Picking



57. Who invented the original movie movie?

answer. louis lil prince


READ IN HINDI :-